Top menu

Bij de Groote Wielen | Fotosessie Rosmalen

De locatie waar we voor deze fotosessie hadden afgesproken was bij de meertjes ‘De Groote Wielen’, net buiten Rosmalen. Naar deze twee meertjes is de nieuwbouwwijk in de Rosmalen ook vernoemd, en daar woon ik sinds november 2013. Op de foto’s is het meertje niet zichtbaar, maar wel de prachtige groene omgeving er omheen.

Toen ik aankwam op de locatie kwam Suzan (6 jaar) vrolijk naar me toegerend. Ze had er overduidelijk veel zin. Haar broer Matthijs (8 jaar) had iets minder zin in de fotosessie, zoals zijn moeder Doreen vooraf per mail al had voorspeld. “Ik houd niet van foto’s”.Ik beloofde hem dat we veel plezier gingen maken, en dat het echt leuk zou zijn. Met enige voorzichtigheid leek hij me het voordeel van de twijfel te geven.

Ik begon met het fotograferen van Suzan. Een prachtige meid, die net haar voortand was verloren, maar wat ik stiekem wel erg schattig vind staan. Met al haar enthousiasme en een aanstekelijke lach was het een feest om haar te fotograferen. Maar Matthijs deed het ook super. Waar hij het in het begin nog een beetje onwennig vond, ging hij er uiteindelijk ook echt voor staan. Ik ben erachter gekomen dat hij later architect wil worden. “Of drummer. Of architect. Of alledrie.” Deze knappe en slimme knul houdt graag alle opties open.

Matthijs en Suzan samen fotograferen was het leukste, gewoon omdat ze samen zó leuk zijn. Suzan is de meest uitbundige van de twee. Ze giebelt en giechelt en soms moest ze zo hard lachen, dat ze er spontaan van languit in het hoge gras viel. Als dit daarna uitmond in een stoeipartij met haar broer, dan is Matthijs duidelijk in het voordeel met z’n judo-ervaring, maar dat maakt Suzan niet minder aan het lachen.

Matthijs is wat rustiger dan Suzan, en heeft daarbij veel geduld voor z’n zusje. Op de vraag of ze weleens ruzie hebben was het antwoord “Ja, maar momenteel zijn we meer vriendjes.” Dat ze gek op elkaar zijn zie je ook wel als je ze samen zien. Matthijs verraste zijn zusje op het eind zelfs met een snelle zoen op haar wang. Die ze overigens beantwoorde met een harde ‘iehwwll’, waarna ze er nog twee kreeg, en ze vervolgens weer stoeiend in het gras lagen.

De fotosessie had een verrassing moeten zijn voor Nico, maar ongeveer een week voor de afspraak was hij er achter gekomen. Achteraf helemaal niet erg, want nu kon hij zelf ook op, en dus maakte we ook foto’s met zijn vieren en de kids met hun ouders apart.

Bijna 1,5uur na het begin van de fotosessie wist ik dat er vele plaatjes om mijn geheugenkaartjes stonden en zei ik tegen Matthijs “Zo, we zijn klaar!” “Oh” was zijn teleurstellende reactie. “Ben je het daar mee eens?” “Nee!”. Vooruit, nog één foto dan. Mijn belofte dat fotosessie super leuk zijn, was ik overduidelijk nagekomen. Dat de fotosessie super leuk was, daar dacht zijn zusje gelukkig ook zo over.

Broer en zus fotoGezinsfotografie de Groote Wielen in RosmalenKnappe SusanMatthijsSamen met mama op de fotoBroer en zus fotoKinderfotografie in RosmalenVrolijk en frisse fotografieKinderfotografie is ook samen de broer en zus op de fotoFoto's worden ook in zwart-wit bewerkt na de fotosessieKleurrijke gezinsfotografieSpontane kinderfotografie

No comments yet.

Geef een reactie

error: