Top menu

Over Laura

[Let op: ik ben gestopt met fotosessies. Het is niet langer mogelijk om hiervoor een afspraak te maken]

Hallo, nice to meet you! Ik ben Laura, een 28-jarige fotograaf gespecialiseerd in frisse en kleurrijke kinderfotografie op locatie. Mensen omschrijven mij als: “enthousiast, vrolijk, positief, gepassioneerd en energiek”. Samengevat zou ik het “genieter” willen noemen, want dat doe ik graag. Ik geniet  van leuke uitstapjes met vrienden en familie, fijne gesprekken met de mensen van wie ik houd en mooie reizen maken. Maar ook de kleine dingen zoals het frisse groen van de lente die doorbreekt en de zon in mijn gezicht maken me blij.

Soms zou ik de tijd gewoon even stil willen zetten om het moment nog langer te laten duren. Want hoe graag ik ook ál die mooie momenten wil onthouden om er langer van te genieten, helaas laat mijn geheugen mij na verloop van tijd in de steek. Fotografie werd daarom een belangrijk onderdeel van mijn leven. Alleen zo kan ik het moment voor altijd stilzetten én later weer opnieuw beleven wanneer ik de foto weer zie. Ik begon met fotograferen van de mooie reizen die ik maakte na mijn eindexamen in 2005. Nu fotografeer ik nog steeds veel mooie reizen, maar heb ik ook het voorrecht om de mooie momenten van gezinnen mee te maken en voor hen vast te leggen, zodat zij deze voor altijd kunnen onthouden!

Het plezier tijdens mijn fotosessie staat voorop en dat zie je terug in het eindresultaat. Kinderen fotograferen vind ik het leukste wat er is en daarom heb ik mij gespecialiseerd in het kinderfotografie en gezinsfotografie. Toen ik voor het eerst kinderen fotografeerde, verliep de fotosessie echter niet helemaal zoals ik in gedachten had. Kinderen hadden geen zin, waren te verlegen om op de foto te gaan of wilde niet (écht) lachen. Ik wist dat kinderfotografie een aparte aanpak vereiste, maar wist nog niet welke.

Totdat ik na mijn studie aan het werk ging als bewegingstherapeut in de kinder- en jeugdpsychiatrie en leerde ik dat de ‘truckendoos’ die ik tijdens de therapie open trok, ook heel goed kon gebruiken tijdens de kinderfotosessies. Zelfs de kinderen die niet graag op de foto gaan of geen zin hebben, stralen nu voor de camera, tot de verbazing van hun ouders! De fotosessies zitten vol fun en energie met als resultaat prachtige foto’s welke mijn klanten koesteren. Daar moest ik wel m’n specialisme van maken…

[Let op: ik ben gestopt met fotosessies. Het is niet langer mogelijk om hiervoor een afspraak te maken]

“Kijk eens naar het vogeltje!”

Mijn achternaam is Vink en een toen ik een logo moest kiezen kwam een vogel als beeldmerk als eerste in mij op. Wat veel mensen echter niet weten, is dat het vogeltje voor meer staat dan alleen mijn achternaam. Als ik aan een vogel denk, dan denk ik aan “buiten” en “natuur”. Dit past heel erg bij mijn fotografie, van de fotosessies die ik ook buiten en in de natuur doe. Fluitende vogels maken mij (en vele anderen) vrolijk, en mijn doel is om die vrolijkheid altijd in de foto’s terug te brengen. Bovendien zijn vogels (en vinken ook in het bijzonder!) er in vele mooie kleuren en laat ik nu eens dól zijn op kleur! Tenslotte staat een vogel bekend als het symbool voor vrijheid. Vrijheid om jezelf te zijn, vrijheid van de dagelijkse beslommeringen en werk, vrijheid om te genieten van het leven. :)

Nog meer over Laura…

Is 28 jaar oud jong.
Geboren in Amsterdam, voor de liefde in Eindhoven terecht gekomen en nu (samen)wonend in Rosmalen
Maakt al heel lang foto’s, werkt sinds 2009 als fotograaf en sinds 2011 fulltime.
Geeft fotografieles voor beginnende tot professionele fotografen onder de naam Vink Academy
Houdt van haar vriend, haar camera en haar iPhone, maar weet soms niet in welke volgorde.
Is dol op reizen en en doet haar best dit elk jaar zoveel mogelijk te doen.
Is perfectionistisch, wat ze vaak een goede eigenschap vindt, maar haar soms ook gek maakt.
Snoept graag van chocolade en chocolate chips cookies (en bakt soms zelf ook koekjes)
Vind eigenlijk dat ze teveel op Facebook zit
Afgestudeerd met een Master Bewegingswetenschappen
Heeft gewerkt als Psychomotorisch Therapeut in de Kinder- en Jeugd Psychiatrie.
Gaat graag gezellig theeleuten met vriendinnetjes.
Bewerkt al haar foto’s met Lightroom
Heeft een IKEA-huis en -werkruimte (deze zouden zo een IKEA showroom kunnen zijn).
Kan elke dag van de week een ander paar All Stars aantrekken
Wilde vroeger piloot worden en en leerde daarom in 2013 zweefvliegen.
Doet graag haar eigen ding, ook als anderen haar dan als eigenwijs zien.

Nog meer (websites) van Laura:

vinkacademy.nl
lauraslightroomlove.com
lauravink.werkaandemuur.nl
500px.com/lauravink
Op Google+

 

 

error: