Lünersee

Het mooiste meer van Oostenrijk

De Lünersee is een natuurlijk stuwmeer op 1970 meter hoogte. Het meer ligt in het westelijke puntje van Oostenrijk, vlak tegen de Zwitserse grens aan. 

Ik ben verliefd op dit meer. Als ik het meer in het vizier heb, dan kan ik gewoon niet stoppen met fotograferen. Het lukt gewoon niet. Echt niet. Ik ben inmiddels ook de tel kwijt hoevaak ik hier precies ben geweest, maar vaak is het zeker. Hier een collectie van dit mooiste meer van Oostenrijk, gefotografeerd tussen 2006 en 2016.

Vanuit het Brandnertal rijd je via een kronkelweg omhoog. Voor het laatste stuk pak je de kabelbaan – of loop je omhoog, voor de echte bikkels – waar je uitstapt naast de Douglashütte. Vanaf hier zijn er verschillende wandelingen mogelijk. Zo kun je helemaal om het meer heen lopen (zonder mijn fotografiestops hoor je daar zo’n 5 kwartier over te doen, geen drie uur) of je loopt naar de Totalphütte op 2385m hoogte. Vanaf de hut zie je nét de Lunersee niet, maar wel weer als je doorloopt naar de top van de bijna 3000 meter hoge Schesaplana. Een top waar ik twee keer ben geweest! Maar ook Gamsluggen, wat een half uurtje lopen is vanaf de hut, is erg mooi. Door je standpunt is de Lünersee vanaf daar net een hart en kijk je tegelijkertijd aan de andere kant over een prachtige groene bergkam.

error: